Kategoria: Coś słodkiego, Desery
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
25 min.
Czas całkowity:
35 min.
Ten deser do zapiekania w piekarniku przygotujesz błyskawicznie. Jak podasz swoim gościom jeszcze ciepły, z gałką lodów waniliowych, będą zachwyceni 🙂 Można go przygotowywać z różnych owoców, w sezonie ze świeżych, a w zimie z mrożonych.
Składniki
Dostosuj porcje
- Kruszonka
- Opcjonalnie: listki mięty (do ozdoby) i lody waniliowe
Wskazówki
- Kokilki smarujemy masłem i układamy w nich owoce.
- Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski. Całość zagniatamy do momentu uzyskania konsystencji kruszonki.
- Powstałą kruszonkę układamy na owocach i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 175°C (termoobieg). Owoce pod kruszonką podajemy na ciepło z lodami waniliowymi. Smacznego!
Notatki
Owoce zapiekałam w 4 okrągłych kokilkach.