Owoce pod kruszonką

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 25 min. Czas całkowity: 35 min.

Ten deser do zapiekania w piekarniku przygotujesz błyskawicznie. Jak podasz swoim gościom jeszcze ciepły, z gałką lodów waniliowych, będą zachwyceni 🙂 Można go przygotowywać z różnych owoców, w sezonie ze świeżych, a w zimie z mrożonych.

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje
  • Kruszonka
  • Opcjonalnie: listki mięty (do ozdoby) i lody waniliowe

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Kokilki smarujemy masłem i układamy w nich owoce.
  • Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski. Całość zagniatamy do momentu uzyskania konsystencji kruszonki.
  • Powstałą kruszonkę układamy na owocach i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 175°C (termoobieg). Owoce pod kruszonką podajemy na ciepło z lodami waniliowymi. Smacznego!

Notatki

Owoce zapiekałam w 4 okrągłych kokilkach.

Dodaj komentarz