Deser karmelowy a’la tiramisu

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Deser z biszkoptów przełożonych masą z serkiem mascarpone. Wyglądem przypomina tiramisu, ale ma swoje tajne składniki. Sprawdź przepis!

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy serek mascarpone. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy delikatnie mieszając, aż powstanie gładki krem. Biszkopty łamiemy na pół. Zimne espresso łączymy z likierem.
  • Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie pucharków, następnie krem, wiórki czekoladowe i powtarzamy wszystkie warstwy, aż skończą się składniki. Wierzch posypujemy kakao. Deser wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego!

Dodaj komentarz