Biskwity z bitą śmietaną i owocami

Ilość: 6 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min.

Klasyka kuchni angielskiej – biszkoptowe omleciki – doskonałe na podwieczorek.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje
  • Na krem
  • Do dekoracji

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka. Na końcu dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia na którym rysujemy kółka o średnicy około 12 cm. Wylewamy na papier porcje ciasta i rozprowadzamy tak, by powstały placuszki jednakowej wielkości. Pieczemy w temperaturze 180 około 8 minut.
  • Jeszcze ciepłe placuszki zdejmujemy z papieru, kładziemy ponownie i zginamy razem z papierem na pół. Pozostawiamy w takiej pozycji do wystygnięcia.
  • Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Biskwity napełniamy bitą śmietaną i owocami. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego!

Dodaj komentarz