Ciasto z agrestem

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 15 min.

Kolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na agrest. Idealnie sprawdzi się na sobotni podwieczorek.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jajka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na puch z cukrem. Następnie dodajemy olej i wodę. W trzech turach dodajemy przesianą mąkę z sodą.
  • Następnie dodajemy owoce i mieszamy silikonową łopatką do ciasta.
  • Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 60 minut. Studzimy. Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!

Notatki

Użyłam dużej keksówki 16 x 29.

Tagi

#owocowe  

Dodaj komentarz