Kategoria: Ciasta
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
10 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 2 godz.
Przyrządzanie:
2 godz.
Czas całkowity:
4 godz.
Torcik waniliowo-brzoskwiniowy poleca się na weekend do kawki. Moim gościom smakował, mam nadzieję, że Wam też posmakuje 🙂
Zapraszam do wypróbowania 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Galaretkę cytrynową zalewamy 200 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z 2 serkami waniliowymi (300g) odstawiamy, jak masa zacznie tężeć dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę 2 połówki brzoskwiń i wylewamy masę do tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
- Pozostałe brzoskwinie wraz z syropem blendujemy, przelewamy do rondelka i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia dodajemy 2 brzoskwiniowe galaretki i odstawiamy do przestudzenia. Wylewamy na zastygniętą masę cytrynowa i wstawiamy do lodówki.
- Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 200 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z 2 serkami waniliowymi (300g) odstawiamy. jak masa zacznie tężeć wylewamy na zastygniętą warstwę żelki brzoskwiniowej. Wstawiamy do lodówki.
- Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 400 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Jak zacznie tężeć wylewamy na zastygniętą warstwę brzoskwiniową. ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Smacznego!