Brzoskwiniowe marzenie

Ilość: 10 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 2 godz. Przyrządzanie: 2 godz. Czas całkowity: 4 godz.

Torcik waniliowo-brzoskwiniowy poleca się na weekend do kawki. Moim gościom smakował, mam nadzieję, że Wam też posmakuje 🙂

Zapraszam do wypróbowania 🙂

Składniki

0/4 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Galaretkę cytrynową zalewamy 200 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z 2 serkami waniliowymi (300g) odstawiamy, jak masa zacznie tężeć dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę 2 połówki brzoskwiń i wylewamy masę do tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
  • Pozostałe brzoskwinie wraz z syropem blendujemy, przelewamy do rondelka i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia dodajemy 2 brzoskwiniowe galaretki i odstawiamy do przestudzenia. Wylewamy na zastygniętą masę cytrynowa i wstawiamy do lodówki.
  • Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 200 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z 2 serkami waniliowymi (300g) odstawiamy. jak masa zacznie tężeć wylewamy na zastygniętą warstwę żelki brzoskwiniowej. Wstawiamy do lodówki.
  • Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 400 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Jak zacznie tężeć wylewamy na zastygniętą warstwę brzoskwiniową. ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Smacznego!

Dodaj komentarz