Brzoskwiniowe marzenie

Torcik waniliowo-brzoskwiniowy poleca się na weekend do kawki. Moim gościom smakował, mam nadzieję, że Wam też posmakuje :)
Zapraszam do wypróbowania :)
Porcje: 10 yield(s)
Przygotowanie: 120 minut
Przyrządzanie: 120 minut
Czas całkowity: 240 minut
Składniki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 4 galaretki brzoskwiniowe
  • 4 serki waniliowe każdy po 150 g (użyłam Serka Tutti prosty skład tylko 3 składniki z Biedronki)
  • 1 puszka brzoskwiń (820g)
Wskazówki
  1. Galaretkę cytrynową zalewamy 200 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z 2 serkami waniliowymi (300g) odstawiamy, jak masa zacznie tężeć dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę 2 połówki brzoskwiń i wylewamy masę do tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
  2. Pozostałe brzoskwinie wraz z syropem blendujemy, przelewamy do rondelka i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia dodajemy 2 brzoskwiniowe galaretki i odstawiamy do przestudzenia. Wylewamy na zastygniętą masę cytrynowa i wstawiamy do lodówki.
  3. Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 200 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z 2 serkami waniliowymi (300g) odstawiamy. jak masa zacznie tężeć wylewamy na zastygniętą warstwę żelki brzoskwiniowej. Wstawiamy do lodówki.
  4. Galaretkę brzoskwiniową zalewamy 400 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Jak zacznie tężeć wylewamy na zastygniętą warstwę brzoskwiniową. ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Smacznego!