Ciasto z porzeczkami

Ilość: 8 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 15 min.

To ciasto z porzeczkami, zawsze wychodzi i cudownie smakuje. Możecie użyć czarnych porzeczek, jagód lub agrestu.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jajka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na puch z cukrem. W trzech turach dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny, oliwę i wodę. Ciasto wychodzi dość gęste.
  • Następnie dodajemy owoce i mieszamy silikonową łopatką do ciasta.
  • Ciasto wykładamy do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 60 minut. Uchylamy piekarnik i pozostawiamy jeszcze ciasto na kilka minut, potem wyjmujemy i pozostaw do ostudzenia (z formy wyciągamy jak trochę przestygnie). Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!

Notatki

Użyłam formy jednorazowej, aluminiowej tzw. keksówki

Dodaj komentarz