Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 15 min.
Polecam ciasto na weekend – sernik z 3 składników – lekki i puszysty!
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy do miski, a miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą, rozpuszczamy ją w tak zwanej kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
- Żółtka oddziel od białek. Twaróg umieszczamy w misie miksera i zaczynamy ubijać dodając po jednym żółtku, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, a na końcu ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników.
-
Notatki
Przepis na tortownicę o średnicy 16-18cm.