Tarta z rabarbarem

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 40 min. Czas całkowity: 1 godz. 10 min.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
  • Ciasto

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na ciasto siekamy i zagniatamy. Wkładamy do woreczka i umieszczamy w lodówce na około 20 minut.
  • Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na 3-centymetrowe kawałeczki. Wrzucamy je do miski, dodajemy mąkę ziemniaczaną, ksylitol oraz cukier waniliowy i obtaczamy rabarbar.
  • Schłodzone ciasto wykładamy do formy na tartę i nakłuwamy widelcem. Układamy rabarbar. Mieszankę, która została w misce wsypujemy na rabarbar. Ciasto pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C z termoobiegiem. Smacznego!

Dodaj komentarz