Kategoria: Ciasta, Coś słodkiego
Sposób przyrządzenia: Pieczenie

Ilość:
8 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
40 min.
Czas całkowity:
1 godz. 10 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Ciasto
Wskazówki
- Wszystkie składniki na ciasto siekamy i zagniatamy. Wkładamy do woreczka i umieszczamy w lodówce na około 20 minut.
- Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na 3-centymetrowe kawałeczki. Wrzucamy je do miski, dodajemy mąkę ziemniaczaną, ksylitol oraz cukier waniliowy i obtaczamy rabarbar.
- Schłodzone ciasto wykładamy do formy na tartę i nakłuwamy widelcem. Układamy rabarbar. Mieszankę, która została w misce wsypujemy na rabarbar. Ciasto pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C z termoobiegiem. Smacznego!