Ilość:
8 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
50 min.
Czas całkowity:
1 godz. 10 min.
Szybkie do zrobienia i pyszne 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Jajka wbijamy do miski i ubijamy na puszysty jasny krem na wysokich obrotach miksera, dodając stopniowo cukier i cukier z wanilią. Następnie stopniowo, cienkim strumieniem wlewamy olej, cały czas miksując. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy na minimalnych obrotach.
- Ciasto wylewamy do okrągłej torownicy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy truskawkami pokrojonymi na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Ciasto pieczemy do suchego patyczka około 45-50 minut.
- Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. Smacznego!
Notatki
Użyłam formy o średnicy 24 cm.