Ciasto z truskawkami

Ilość: 8 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 50 min. Czas całkowity: 1 godz. 10 min.

Szybkie do zrobienia i pyszne 🙂

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jajka wbijamy do miski i ubijamy na puszysty jasny krem na wysokich obrotach miksera, dodając stopniowo cukier i cukier z wanilią. Następnie stopniowo, cienkim strumieniem wlewamy olej, cały czas miksując. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy na minimalnych obrotach.
  • Ciasto wylewamy do okrągłej torownicy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy truskawkami pokrojonymi na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Ciasto pieczemy do suchego patyczka około 45-50 minut.
  • Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. Smacznego!

Notatki

Użyłam formy o średnicy 24 cm.

Dodaj komentarz