Mini Pavlova

Ilość: 8 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 2 godz. Czas całkowity: 2 godz. 15 min.

Chrupiąca beza z bitą śmietaną i sezonowymi owocami, to słodki i rozpływający się w ustach deser. Polecam 🙂

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175°C z termoobiegiem. Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy ocet winny i mąkę ziemniaczaną. Masa ma być sztywna i błyszcząca.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Odrysowujemy od kubeczka 8 okręgów. Ubitą pianę nakładamy łyżką na narysowane okręgi i formujemy.
  • Bezy wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 100°C. Bezy pieczemy przez godzinę, po tym czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy je w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
  • Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wykładamy na bezy. Dekorujemy owocami i listkami mięty. Smacznego!

Dodaj komentarz