Pasiasta babka

Ilość: 1 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 40 min. Czas całkowity: 1 godz. 10 min.

Weekend – pora upiec coś pysznego! Sprawdź mój przepisy na pyszną babkę!

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy dodając stopniowo cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Miksujemy, aż składniki się połączą . Delikatnie mieszamy z mąkami i proszkiem do pieczenia.
  • Ciasto dzielimy na trzy części. Pierwszą pozostawiamy biała, do drugiej dodajemy kawę cappuccino rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, do trzeciej kakao. Podłużną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto umieszczamy w rękawach cukierniczych i wyciskamy na przemian trzy kolory ciasta wzdłuż długich boków przy samej ściance .
  • Babkę pieczemy w temperaturze 180° przez ok. 50-55 min. do tzw. suchego patyczka. Smacznego!

Dodaj komentarz