Kategoria: Ciasta
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
1 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 1 godz.
Przyrządzanie:
4 godz. 1 min.
Czas całkowity:
5 godz. 1 min.
Zapraszam na pyszne ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Letnie smaki: masa śmietanowo-jogurtowa i mnóstwo jagodowych owoców.
Mniam 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Dwie przezroczyste galaretki zalewamy 800 ml gorącej wody, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy. Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki gorącej wody, mieszamy i odstawiamy.
- Prostokątną blaszkę wykładamy papierem. Biszkopty maczamy w mleku i układamy na dnie formy.
- W misie miksera umieszczamy śmietankę dodajemy cukier puder i ubijamy. Następnie dodajemy stopniowo jogurt i zblendowane jagody. Na koniec wlewamy przestudzoną płynną żelatynę. Krótko miksujemy tylko do połączenia się składników.
-