Ciasto z jagodami bez pieczenia

Ilość: 1 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 4 godz. 1 min. Czas całkowity: 5 godz. 1 min.

Zapraszam na pyszne ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Letnie smaki: masa śmietanowo-jogurtowa i mnóstwo jagodowych owoców.

Mniam 🙂

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Dwie przezroczyste galaretki zalewamy 800 ml gorącej wody, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy. Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki gorącej wody, mieszamy i odstawiamy.
  • Prostokątną blaszkę wykładamy papierem. Biszkopty maczamy w mleku i układamy na dnie formy.
  • W misie miksera umieszczamy śmietankę dodajemy cukier puder i ubijamy. Następnie dodajemy stopniowo jogurt i zblendowane jagody. Na koniec wlewamy przestudzoną płynną żelatynę. Krótko miksujemy tylko do połączenia się składników.
  • Krem jagodowy wykładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Kiedy przezroczysta zaczyna tężeć wylewamy ją na masę i układamy owoce. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego!

Dodaj komentarz