Pianka porzeczkowo-agrestowa

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 3 godz. Czas całkowity: 4 godz.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Owoce myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Oddzielnie rozgotowujemy owoce: porzeczki i agrest, podlewamy łyżką wody. Następnie miksujemy owoce.
  • Każdą galaretkę zalewamy 125 ml wrzątku i dokładnie mieszamy. Studzimy.
  • Zieloną galaretkę mieszamy z puree agrestowym, a czerwoną z musem porzeczkowym.
  • Schłodzone mleko ubijamy na pianę. Połowę łączymy z czerwoną galaretką. Wylewamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. Drugą połowę mleka łączymy z zieloną galaretką i wlewamy ją, gdy pianka w lodówce zacznie tężeć, tak by utworzyły się dwie kolorowe warstwy. Wstawiamy formę do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem kroimy i ozdabiamy owocami. Smacznego!

Dodaj komentarz