Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Smaczne, proste w przygotowaniu, świetne zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek. Podane z ulubionymi dodatkami np. miodem, owocami, domową konfiturą to naprawdę niebo w gębie!
Składniki
Dostosuj porcje
- Dodatkowo ulubione dodatki na przykład: miód, owoce, konfitura
Wskazówki
- Kaszę mannę zalewamy szklanką ciepłego mleka. Mieszamy i odstawiamy. Kasza wchłonie mleko i zmiennie.
- Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
- Ubite białka mieszamy delikatnie z kaszą i żółtkami.
- Placuszki smażymy na klarowanym maśle, z obu stron na złoty kolor. Podajemy cieple z ulubionymi dodatkami. U mnie tym razem z miodem i truskawkami. Smacznego!