Placki z kaszy manny

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Smaczne, proste w przygotowaniu, świetne zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek. Podane z ulubionymi dodatkami np. miodem, owocami, domową konfiturą to naprawdę niebo w gębie!

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje
  • Dodatkowo ulubione dodatki na przykład: miód, owoce, konfitura

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Kaszę mannę zalewamy szklanką ciepłego mleka. Mieszamy i odstawiamy. Kasza wchłonie mleko i zmiennie.
  • Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
  • Ubite białka mieszamy delikatnie z kaszą i żółtkami.
  • Placuszki smażymy na klarowanym maśle, z obu stron na złoty kolor. Podajemy cieple z ulubionymi dodatkami. U mnie tym razem z miodem i truskawkami. Smacznego!

Dodaj komentarz