Banany w cieście kokosowym

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 30 min.

Deser w stylu azjatyckim 🙂 mniam

Składniki

0/11 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na ciasto
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy za pomocą rózgi, aż powstanie jednolita masa i odstawiamy na 10-15 minut.
  • Banany obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż, a następnie każdą połówkę na 3 kawałki.
  • Rozgrzewany olej w rondelku. Kawałki banana zanurzamy w cieście i wrzucamy na gorący olej. Smażymy, aż ciasto nabierze złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku. Orzechy prażymy na patelni i siekamy.
  • Banany układamy na talerzu, dodajemy gałkę lodów, posypujemy wiórkami kokosowymi, prażonymi orzechami i polewamy miodem. Smacznego!

Dodaj komentarz