Naleśniki a’la Bounty

Ilość: 3 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 1 godz.

Dzisiaj propozycja dla małych i dużych łasuchów –  naleśniki a’la Bounty. Czekoladowe naleśniki z kokosowym kremem to pyszny pomysł na śniadanie, obiad lub podwieczorek.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na krem
  • Składniki na ciasto naleśnikowe
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania kremu. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu czyli z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i wsypujemy do niej budyń. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy mieszankę, wiórki kokosowe i ciągle mieszając gotujemy jeszcze przez chwile. Budyń przykrywamy folią spożywczą, żeby nie powstał kożuch i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny budyń miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Odstawiamy.
  • Ubijamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą, dodajemy olej. Dokładnie miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. Smażymy naleśniki na patelni bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
  • Smarujemy naleśniki kremem i zwijamy w rulonik. Podajemy polane rozpuszczoną mleczną czekoladą. Smacznego!

Dodaj komentarz