Ilość:
12 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 20 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Krem
- Do ozdoby: orzechy i marcepanowe marchewki
Wskazówki
- Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodając cukier puder i pod koniec żółtka. Gdy masa będzie już gładka cały czas ubijając na najwyższych obrotach wlewamy cienkim strumieniem olej.
- Następnie dodajemy marchewkę, ananasa, orzechy i wiórki kokosowe. Wszystko mieszamy.
- Na końcu dodajemy do ciasta przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 150°C. Po upieczenie ciasto odstawiamy do wystudzenia.
- Miękkie masło ubijamy z cukrem pudrem i serkiem, aż powstanie gładka, puszysta masa. Ciasto możemy przekroić na pół i przesmarować masą na dwóch poziomach (zrób wtedy masę z podwójnej porcji), albo tylko na górze. Na końcu dekorujemy ciasto orzechami i marcepanowymi marchewkami. Smacznego!
Notatki
Użyłam formy o średnicy 24 cm.