Keks

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 20 min.

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Stopniowo dodajemy po 2 łyżki mąki i 1 żółtku. Na koniec dodajemy aromat waniliowy, proszek do pieczenia i ubite białka.
  • Bakalie kroimy drobniej, oprószamy 1 łyżką mąki, mieszamy i dodajemy do ciasta. Całość mieszamy.
  • Nagrzewamy piekarnik do 175°C i pieczemy keks przez około 1 godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Notatki

Użyłam dużej keksówki 16 x 29.

Dodaj komentarz