Placuszki z serka wiejskiego

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 30 min.

Szybkie i proste placuszki z  serka wiejskiego idealne na śniadanie, polecam 🙂

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje
  • Dodatki np. owoce, jogurt, konfitury, miód

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy.
  • Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na dużych oczkach na jarzynówce.
  • Do miseczki wkładamy serek wiejski, żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia się składników. Na końcu dodajemy starte jabłko i ubite białka i delikatnie mieszamy. Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron, na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Dodaj komentarz