Kategoria: Ciasta, Coś słodkiego
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
10 Porcja
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
35 min.
Czas całkowity:
50 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Ubijamy jajka (w całości) z cukrem i cukrem wanilinowym, aż powstanie jasna, puszysta masa. Dodajemy olej rzepakowy, cały czas ubijając ciasto.
- Wszystkie suche składniki: mąkę, kaszę manną i proszek do pieczenia mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki, na zmianę ze śmietaną. Całość mieszamy do połączenia składników na małych obrotach.
- Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto do blachy i wyrównujemy. Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki, kroimy na ósemki. Układamy na cieście.
- Ciasto pieczemy w temperaturze 170 ºC z termoobiegiem przez około 35 minut lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Smacznego!
Notatki
Użyłam prostokątnej blachy o wymiarach 24x30.