Ciasto kaszkowe z brzoskwiniami

Ilość: 10 Servings Trudność: Średnia Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 35 min. Czas całkowity: 50 min.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Ubijamy jajka (w całości) z cukrem i cukrem wanilinowym, aż powstanie jasna, puszysta masa. Dodajemy olej rzepakowy, cały czas ubijając ciasto.
  • Wszystkie suche składniki: mąkę, kaszę manną i proszek do pieczenia mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki, na zmianę ze śmietaną. Całość mieszamy do połączenia składników na małych obrotach.
  • Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto do blachy i wyrównujemy. Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki, kroimy na ósemki. Układamy na cieście.
  • Ciasto pieczemy w temperaturze 170 ºC z termoobiegiem przez około 35 minut lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Smacznego!

Notatki

Użyłam prostokątnej blachy o wymiarach 24x30.

Dodaj komentarz