Schab pod pierzynką
Znudziły Ci się już kotlety schabowe, zrób schab pod pierzynką z pieczarkami i serem.
Polędwiczka wieprzowa w słodkim sosie chili
To jedno moich ulubionych dań azjatyckich. Musisz koniecznie spróbować!
Burrito Suizo
Burrito w tortilli? No pewnie! Proste do przygotowania i pyszne danie kuchni meksykańskiej.
Cukinia faszerowana mięsem
Okrągłe cukinie faszerowane mielonym mięsem i suszonymi pomidorami smakują wyśmienicie! Przygotuj je i zachwyć najbliższych.
Schab w sosie cebulowym
Schab w sosie cebulowym to świetny pomysł na obiad. Jest bardzo prosty do zrobienia, a do jego przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników.
Boczek pieczony
Nie jest to danie niskokaloryczne … ale jak pachnie! Boczek pieczony z czosnkiem i majerankiem. Cudownie smakuje ze świeżym chlebkiem i musztardą. Przepis bardzo prosty! Polecam!
Wiejski kociołek z fasolą
Noce zimne, czuć już jesień w powietrzu. Coraz częściej mamy ochotę na ciepłe dania. Dzisiaj polecam danie jednogarnkowe idealne dla zapracowanych
Faszerowane roladki schabowe w sosie ajvar
Schab faszerowany boczkiem, serem i papryką w pysznym sosie ajvar to świetny pomysł na obiad, zamiast zwykłych kotletów schabowych. Polecam!
Schabowy po lubelsku
Schabowy po lubelsku jest delikatniejszy i zdrowszy niż klasyczny. Sekretem jego smaku jest nietypowa panierka. Schabowe po lubelsku panierowane są tylko w mące i roztrzepanym jajku. Stąd ich charakterystyczny wygląd i nieco odmienny od tradycyjnego smak. Polecam spróbować 😊
Schab po bałkańsku
Schab po bałkańsku to pyszna propozycja na obiad. Danie to można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia tylko odgrzać.
Kopytka z gulaszem
To danie cieszy się popularnością chyba w każdym polskim domu, ale u każdej gospodyni smakuje trochę inaczej. Sprawdź mój przepis i daj znać czy smakowało 🙂
Fasolka po bretońsku
Dzisiaj zapraszam Was na jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej – fasolka po bretońsku.
Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym
Znudziły Ci się kotlety mielone, to przygotuj jaskółcze gniazda. Mięso mielone otacza ugotowane jajko, a sos chrzanowy świetnie uzupełnia to danie.
Polędwiczka w sosie z whisky
Nie ma obawy o procenty 🙂 podczas gotowania wszystko wyparowuje i pozostanie jedynie wspaniały smak whisky.
Kotlety Twardowskiego
Znudziły Wam się schabowe, zapraszam na kotlety Twardowskiego wypełnione maślano-serowym farszem.
Polędwiczka w cieście francuskim z pieczarkami
Polędwiczka zapiekana w cieście francuskim smakuje doskonale i prezentuje się wspaniale.
Schab wolno pieczony
Schab pieczony w niskiej temperaturze może zostać podany na ciepło, jako danie obiadowe, jak również na zimno, w roli wędliny.
Schabowe z piekarnika
Smakują trochę inaczej, ale mają mniej kalorii.
Chłopski garnek
Danie jednogarnkowe idealne dla zapracowanych 🙂 polecam
Gotowana rolada z ryżu i wieprzowiny
Prawie jak gołąbki, tylko bez kapusty 😉 Prosta w przygotowaniu i pyszna.
Schab a’la Strogonow
Klasyczny Strogonow powstaje z mięsa wołowego, ale u mnie tym razem wariacja tego dania — schab a’la Strogonow.