Kuchnia polska
Narodowe potrawy polskie: wywodzące się z polski lub w Polsce popularne
Cebularze lubelskie
Cebularz wywodzi się z kuchni żydowskiej, jest to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim.
Kładzionki ziemniaczane ze zsiadłym mlekiem
Kategoria: Dania główne, Dania z warzyw, surówki
Kuchnia: Kuchnia polska
Zostały Ci niezjedzone ziemniaki z obiadu, nie wyrzucaj! Nasze babcie robiły z nich kładzionki, żeby nic się nie zmarnowało.
Cebulaki z serem i boczkiem
Cebulaki świetnie smakują z czerwonym barszczem. Zaskocz swoich gości i zaserwuj je zamiast tradycyjnych krokietów czy pasztecików.
Zupa ogórkowa
Zupa ogórkowa to jedna z moich ulubionych. Najlepsza z ogórków kiszonych od mojej mamy 🙂
Kuchnia śródziemnomorska
Penne z pieczarkami i serem Lazur
Kategoria: Dania główne, Dania mączne
Kuchnia: Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka z pomidorów z grzankami i sosem pesto
Sezon grillowy już rozpoczęty?