Sałatka z grillowaną polędwiczką

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Składniki

0/16 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Do słoiczka wlewamy ocet winny, dodajemy sól, pieprz i musztardę. Zakręcamy i mieszamy, aż sól się rozpuści. Następnie dodajemy oliwę i intensywnie mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Odstawiamy sos do lodówki.
  • Polędwiczkę smarujemy olejem, posypujemy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie i grillujemy mięso około 5 minut z każdej strony. Zdejmujemy polędwiczkę z patelni i pozwalamy jej "odpocząć" przez około 10 minut. W tym czasie przygotujemy warzywa.
  • Na talerz na którym będziemy serwować sałatkę, układamy pokrojone warzywa: sałatę lodową, pomidora, ogórka, paprykę, czerwoną cebulę i suszone pomidory. Na wierzch układamy ser i pokrojoną polędwiczkę. Polewamy sosem i posypujemy prażonymi ziarenkami. Smacznego!
  • Propozycja podania: grillowana bagietka

Notatki

Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni.

Bagietkę kroimy na kromki, skrapiamy oliwą i grillujemy na patelni.

Dodaj komentarz