Penne z pieczarkami i serem Lazur

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 25 min. Przyrządzanie: 5 min. Czas całkowity: 30 min.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wcześniej wkładamy ser Lazur do zamrażalnika, aby można go było łatwo zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Oliwę rozgrzewamy w rondlu i smażymy posiekanego pora. Następnie dodajemy bekon pokrojony w cienkie paseczki. Pieczarki kroimy na plasterki i dodajemy do rondla. Wszystko podlewamy bulionem i dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż większość płynu odparuje.
  • W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Odsączamy i wrzucamy do rondla, razem z serem startym na grubych oczkach. Delikatnie mieszamy i dusimy około 2 minut, aż ser się rozpuści. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec posypujemy natką. Smacznego!

Dodaj komentarz