Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Zupa ogórkowa to jedna z moich ulubionych. Najlepsza z ogórków kiszonych od mojej mamy 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- W garnku zagotowujemy rosół. Zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i marchewkę starką na tarce o grubych oczkach. Wszystko gotujemy około 10-15 minut.
- W międzyczasie, na patelni na oleju smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek i starte na tarce ogórki kiszone. Wszystko przesmażamy kilka minut i dodajemy do rosołu. Następnie wlewamy 1/2 szklanki soku z kiszonych ogórków i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut.
- Garnek odstawiamy z ognia, dodajemy śmietanę i koperek. Mieszamy i podajemy. Smacznego!