![](https://fierykitchen.pl/wp-content/uploads/2020/06/IMG-1355-800x840.jpg)
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Sezon grillowy już rozpoczęty?
Składniki
Dostosuj porcje
- Sos
Wskazówki
- Bagietkę kroimy w kosteczkę, rozkładamy na blasze do pieczenia i skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 230°C. Gdy grzanki nabiorą złotego koloru, wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
- W tym czasie przygotowujemy sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cieniutko pokrojone czerwone chili, około 1 minutę, aż zmięknie, ale nie przypiecze się. Zdejmujemy patelnię z ognia i studzimy. Następnie dodajemy pesto, ocet i energicznie mieszamy widelcem. Dodajemy przyprawy do smaku.
- W dużej misce łączymy: pomidory pokrojone w kosteczkę, cebulę pokrojoną w plasterki, pokruszoną fetę i grzanki. Posypujemy bazylią. Polewamy sosem, delikatnie mieszamy i podajemy. Smacznego!