Chaczapuri adżarskie
Kategoria: Dania mączne, Przekąski, Przystawki
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Łódka z drożdżowego ciasta, w której znajduje się ser, jajko oraz masło to jedno z najpopularniejszych gruzińskich dań. Oryginalnie farsz szykowany jest z sera imeruli, ja zastępuje go mieszanką innych dostępnych serów, też smakuje pysznie. Polecam!
Zapiekanka ziemniaczana z oscypkiem
Kategoria: Dania główne
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Nie zawsze na obiad musi być mięso. Dzisiaj proponuję zapiekankę ziemniaczaną z cebulą, suszonymi pomidorami i oscypkiem. To proste i sycące danie, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy. Do dzieła!
Sałatka ziemniaczana z młodą kapustą
Sałatka ziemniaczana z młodą kapustą to idealny dodatek do grillowanego karczku 🙂
Zrazy z mielonego na patyku
Kategoria: Dania główne, Dania z wieprzowiny, Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie
Sałatka z pomidorów z grzankami i sosem pesto
Sezon grillowy już rozpoczęty?