Sałatka ziemniaczana z młodą kapustą

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 1 godz.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  • Kiedy ziemniaki się gotują, szatkujemy kapustę, wkładamy do dużej miski, w której będziemy łączyć wszystkie składniki, solimy i odstawiamy. Papryki kroimy w drobną kosteczkę, a szczypiorek siekamy.
  • Do miski z kapustą przeciskamy czosnek przez praskę, dodajemy sok z cytryny i olej. Łączymy z pokrojonymi ziemniakami, papryką i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Smacznego!

Notatki

Sałatka smakuje wybornie z grillowanym mięsem :)

Dodaj komentarz