Sałatka ziemniaczana z młodą kapustą

Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Przyrządzanie: 30 minut
Czas całkowity: 60 minut
Składniki
  • 5 młodych ziemniaków
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 4 tbsp oleju z awokado
  • sól, biały pieprz
Wskazówki
  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  2. Kiedy ziemniaki się gotują, szatkujemy kapustę, wkładamy do dużej miski, w której będziemy łączyć wszystkie składniki, solimy i odstawiamy. Papryki kroimy w drobną kosteczkę, a szczypiorek siekamy.
  3. Do miski z kapustą przeciskamy czosnek przez praskę, dodajemy sok z cytryny i olej. Łączymy z pokrojonymi ziemniakami, papryką i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Smacznego!
Notatki

Sałatka smakuje wybornie z grillowanym mięsem :)