Rolada z indyka faszerowana cukinią, fetą i suszonymi pomidorami
Kategoria: Dania z drobiu
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Nie masz pomysłu na rodzinny obiad? Ten posmakuje wszystkim – wypróbuj przepis na faszerowaną roladę z indyka.
Naleśniki a’la Bounty
Kategoria: Dania mączne, Desery, Śniadania
Dzisiaj propozycja dla małych i dużych łasuchów – naleśniki a’la Bounty. Czekoladowe naleśniki z kokosowym kremem to pyszny pomysł na śniadanie, obiad lub podwieczorek.
Ciasto z agrestem
Kolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na agrest. Idealnie sprawdzi się na sobotni podwieczorek.
Schabowy po lubelsku
Kategoria: Dania z wieprzowiny
Sposób przyrządzenia: Smażenie
Schabowy po lubelsku jest delikatniejszy i zdrowszy niż klasyczny. Sekretem jego smaku jest nietypowa panierka. Schabowe po lubelsku panierowane są tylko w mące i roztrzepanym jajku. Stąd ich charakterystyczny wygląd i nieco odmienny od tradycyjnego smak. Polecam spróbować 😊
Ciasto czekoladowe z truskawkową żelką i pianką cappuccino
Kategoria: Ciasta
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie, Pieczenie
Dzisiaj polecam wspaniałe ciasto do weekendowej kawy. Jest wilgotne i delikatnie kawowe, truskawki przypominają, że nadal jest lato. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. W śród moich gości zrobiło furorę i mnie też bardzo smakowało.