Babka drożdżowa z rodzynkami

Babka drożdżowa to jedno z ciast, które pojawi się na moim Wielkanocnym stole. Łatwa w przygotowaniu, pyszna w smaku. Nikt jej się nie oprze! Pachnąca i cudownie wyrośnięta babka drożdżowa z rodzynkami to klasyka tych świąt.    

Pasztet jajeczno-porowy z chrzanem

Na wielkanocnym stole królują jajka i  pasztety. Ja dziś proponuję wegetariańską wersję – pasztet jajeczny z porem i chrzanem.

Mazurek chałwowy

Mazurek dla wielbicieli chałwy. Konfitura z czarnych porzeczek idealnie przełamuje słodycz ciasta.

Jajka faszerowane z awokado

Jajka faszerowane z awokado to smaczna alternatywa dla klasycznych farszy. Zaskocz swoich gości!

Jajka faszerowane

Faszerowane jajka to wielkanocny klasyk. Można je przygotować na milion sposobów! Zobacz moją propozycje, tradycyjny farsz i niecodzienne podanie!