Kategoria: Dania główne, Dania z drobiu
Kuchnia: Kuchnia europejska
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
6 min.
Czas całkowity:
36 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany
Wskazówki
- Sznycle z indyka lekko rozbijamy i oprószamy przyprawami. Na każdy kawałek mięsa kładziemy słupek sera feta, rukolę i suszonego pomidora. Dokładnie zwijamy i spinamy wykałaczką.
- Roladki obsmażamy na patelni, a następnie wstawiamy na 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Smacznego!
Notatki
Roladki smakują dobrze z różnymi dodatkami, u mnie tym razem z ryżem z kukurydzą, rukolą i sałatką z żółtych pomidorów.