Roladki z indyka

Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Przyrządzanie: 6 minut
Czas całkowity: 36 minut
Składniki
  • 8 sznycli z fileta z piersi indyka
  • 150 g ser feta
  • 8 suszonych pomidorów w oleju
  • 1/2 opakowania rukoli
  • 2-3 tbsp oleju rzepakowego
  • Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany
Wskazówki
  1. Sznycle z indyka lekko rozbijamy i oprószamy przyprawami. Na każdy kawałek mięsa kładziemy słupek sera feta, rukolę i suszonego pomidora. Dokładnie zwijamy i spinamy wykałaczką.
  2. Roladki obsmażamy na patelni, a następnie wstawiamy na 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Smacznego!
Notatki

Roladki smakują dobrze z różnymi dodatkami, u mnie tym razem z ryżem z kukurydzą, rukolą i sałatką z żółtych pomidorów.