Kategoria: Dania główne, Dania z wieprzowiny
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
35 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Myjemy kalafiora, przy głąbie nacinamy na krzyż, obgotowujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Kalafiora wyjmujemy, osączamy i układamy na środku naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
- Cebulę siekamy, paprykę kroimy w kosteczkę. Mięso mielone z warzywami podsmażamy na oleju. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Następnie układamy wokół kalafiora. Całość posypujemy żółtym serem.
- Zapiekamy 10-15 minut w temperaturze 200°C. Podajemy polany stopionym masłem i posypany natką. Smacznego!