Kategoria: Przekąski, Przystawki, Wielkanoc
Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Faszerowane jajka to wielkanocny klasyk. Można je przygotować na milion sposobów! Zobacz moją propozycje, tradycyjny farsz i niecodzienne podanie!
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścinamy czubek każdego jajka i wyjmujemy żółtko. Białka ze ściętych wierzchołków kroimy w drobną kosteczkę tak samo jak ogórka, rzodkiewki i szynkę (odkładamy do ozdoby trochę ogórka i rzodkiewki już pokrojonej w kosteczkę).
- W miseczce ucieramy żółtka z majonezem i chrzanem. Łączymy z pokrojoną szynką, białkami i warzywami. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
- Białka ustawiamy w kieliszkach do jajek i napełniamy farszem, można to zrobić za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego. Ozdabiamy ogórkiem, rzodkiewkami i kiełkami. Smacznego!