Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 40 min.
Dziś zapraszam na pyszną zupę cebulową gotowaną na domowym bulionie i białym winie. Smaczna i rozgrzewająca idealna na jesienny obiad.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- W garnku w którym będziemy gotować zupę roztapiamy masło z oliwą. Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i smażymy na dużym ogniu. Dodajemy po pół łyżki soli i cukru, zmniejszamy ogień i dusimy cebulę do miękkości na złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
- Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy jeszcze kilka minut. Cebulę zalewamy bulionem, dodajemy wino, świeży tymianek i suszony rozmaryn. Gotujemy około 15-20 minut. Na końcu doprawiamy zupę białym pieprzem.
-