Zapiekane pomidory z mozzarellą

Ilość: 2 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 40 min.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200°C z termoobiegiem.
  • Naczynia żaroodporne smarujemy olejem. Cukinię i pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki. W naczyniach żaroodpornych układamy warstwami pokrojone warzywa i ser.
  • Przygotowujemy sos: obie śmietany, jajka, przeciśnięty czosnek, posiekany szczypiorek i bazylię mieszamy i przyprawiamy według uznania. Ułożone w naczyniach warzywa i mozzarellę zalewamy masą śmietankową.
  • Zapiekamy warzywa przez 20 minut. Smacznego!

Notatki

Piekłam zapiekankę w dwóch małych żaroodpornych naczyniach.

Dodaj komentarz