Kategoria: Dania główne, Dania z warzyw, surówki, KETO
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
40 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Sos
Wskazówki
- Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200°C z termoobiegiem.
- Naczynia żaroodporne smarujemy olejem. Cukinię i pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki. W naczyniach żaroodpornych układamy warstwami pokrojone warzywa i ser.
- Przygotowujemy sos: obie śmietany, jajka, przeciśnięty czosnek, posiekany szczypiorek i bazylię mieszamy i przyprawiamy według uznania. Ułożone w naczyniach warzywa i mozzarellę zalewamy masą śmietankową.
- Zapiekamy warzywa przez 20 minut. Smacznego!
Notatki
Piekłam zapiekankę w dwóch małych żaroodpornych naczyniach.