Tatar ze śledzia

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jeżeli mamy płaty z solanki, myjemy je, osuszamy i kroimy w kosteczkę, jeżeli z oleju, tylko osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w kosteczkę. Śledzie wkładamy do miseczki, dodajemy sok z limonki i skórkę, musztardę francuską, pieprz, mieszamy i wstawiamy do lodówki.
  • Pozostałe składniki, tj. czerwoną cebulę, ogórki kiszone, jajka ugotowane na twardo i grzybki marynowane, kroimy w drobniutką kosteczkę (mniejszą od śledzia). Kilka grzybków zostawiamy w całości do ozdoby.
  • Składniki układamy warstwami w pierścieniu, ale jeżeli go nie macie, tatar będzie się pięknie prezentował w małych przezroczystych miseczkach lub słoiczkach. Zaczynamy od śledzi, następnie ogórek kiszony, czerwona cebula, grzybki i jajka. Tatara dekorujemy szczypiorkiem/pietruszką i całymi grzybkami. Smacznego!

Notatki

Tatara można podać z kwaśną śmietaną i pieczywem.

Dodaj komentarz