Szpinakowe gofry z omletem i szynką

Ilość: 4 Porcje Trudność: Średnia Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Szpinakowe gofry z  omletem i szynką, w zestawieniu ze zwykłymi kanapkami, zrobią furorę w szkole. Twoje dzieciaki będą zachwycone!

Składniki

0/11 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na gofry
  • Składniki na omlet
  • Dodatkowo: serek śmietankowy, szynka, zielony ogórek, sałata

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składnik na ciasto umieszczamy w misce miksera i miksujemy do połączenia się składników i uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Rozgrzewamy gofrownicę. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Czas pieczenia zależy od rodzaju gofrownicy i jej mocy, wiec musicie go odpowiednio dostosować. Gofry po upieczeniu odkładamy na metalową kratkę.
  • Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko, szczyptę soli i pieprzu, wszystko mieszamy widelcem. Na średniej patelni rozpuszczamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem. Po 2 minutach przewracamy omlet na drugą stronę i smażymy do zarumienienia. Po upieczeniu wykładamy omlet na talerz i kroimy na cztery części.
  • Pozostało już nam tylko wszystko złożyć w całość. Pierwszego gofra smarujemy serkiem, kładziemy plasterki szybki, omlet, zielonego ogórka i sałatę, przykrywamy drugim gofrem tworząc „kanapkę”. Smacznego!

Dodaj komentarz