Ilość:
4 Porcja
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Szpinakowe gofry z omletem i szynką, w zestawieniu ze zwykłymi kanapkami, zrobią furorę w szkole. Twoje dzieciaki będą zachwycone!
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na gofry
- Składniki na omlet
- Dodatkowo: serek śmietankowy, szynka, zielony ogórek, sałata
Wskazówki
- Wszystkie składnik na ciasto umieszczamy w misce miksera i miksujemy do połączenia się składników i uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Rozgrzewamy gofrownicę. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Czas pieczenia zależy od rodzaju gofrownicy i jej mocy, wiec musicie go odpowiednio dostosować. Gofry po upieczeniu odkładamy na metalową kratkę.
- Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko, szczyptę soli i pieprzu, wszystko mieszamy widelcem. Na średniej patelni rozpuszczamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem. Po 2 minutach przewracamy omlet na drugą stronę i smażymy do zarumienienia. Po upieczeniu wykładamy omlet na talerz i kroimy na cztery części.
-