Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
1 godz.
Sałatka ziemniaczana z młodą kapustą to idealny dodatek do grillowanego karczku 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
- Kiedy ziemniaki się gotują, szatkujemy kapustę, wkładamy do dużej miski, w której będziemy łączyć wszystkie składniki, solimy i odstawiamy. Papryki kroimy w drobną kosteczkę, a szczypiorek siekamy.
- Do miski z kapustą przeciskamy czosnek przez praskę, dodajemy sok z cytryny i olej. Łączymy z pokrojonymi ziemniakami, papryką i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Smacznego!
Notatki
Sałatka smakuje wybornie z grillowanym mięsem :)