Sałatka ze szparagami, jajkiem i sosem cezar

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Sałatka ze szparagami to rewelacyjny i bardzo sezonowy przepis. Zapraszam do testowania!

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na sos
  • Składniki na sałatkę

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Wszystkie składniki sosu, dokładnie mieszamy i odstawiamy.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki.
  • Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki. Łodyżki kroimy na 2 centymetrowe kawałki, główki pozostawiamy w całości. Szparagi wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, odcedzamy na sitku.
  • Sałatę układamy na talerzach, polewamy sosem. Dodajemy szparagi, jajka oraz pokrojonego w kosteczkę pomidora. Posypujemy posiekaną dymką. Po wierzchu posypujemy tartym serem i pieprzem. Smacznego!

Dodaj komentarz