Sałatka z pieczonej papryki

Ilość: 3 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Sałatka z pieczonej papryki smakuje świetnie samodzielnie lub jako dodatek do grillowanego mięsa.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Strąki papryki podpiekamy na grillu lub w piekarniku przez około 15 minut. Piekarnik powinien być średnio nagrzany. Po wyjęciu z piekarnika paprykę przykrywamy folią i czekamy, aż wystygnie.
  • Zimną paprykę obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w paseczki. Surową cebulę kroimy w półplasterki i dzielimy je na pierścienie. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Warzywa mieszamy w salaterce, polewamy olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy sałatkę oliwkami i pietruszką. Mieszamy jeszcze raz i podajemy. Smacznego!

Dodaj komentarz