Sałatka z kaszy bulgur, cukinii i sera koziego

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Szybka sałatka z kaszy bulgur  to świetny pomysł na kolacje, można też zabrać ją do pracy 🙂

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano, chia (nasiona szałwii hiszpańskiej)

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Kaszę bulgur gotujemy w warzywnym bulionie, na małym ogniu, około 10-12 minut. Odcedzamy.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną na plasterki cukinie i smażymy, aż zmięknie. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy solą, pieprzem i oregano, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
  • Wystudzoną kaszę z warzywami posypujemy pokruszonym kozim serem, nasionami chia i serwujemy. Smacznego!

Dodaj komentarz