Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Szybka sałatka z kaszy bulgur to świetny pomysł na kolacje, można też zabrać ją do pracy 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, oregano, chia (nasiona szałwii hiszpańskiej)
Wskazówki
- Kaszę bulgur gotujemy w warzywnym bulionie, na małym ogniu, około 10-12 minut. Odcedzamy.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną na plasterki cukinie i smażymy, aż zmięknie. Pod koniec dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy solą, pieprzem i oregano, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
- Wystudzoną kaszę z warzywami posypujemy pokruszonym kozim serem, nasionami chia i serwujemy. Smacznego!