Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Sos
Wskazówki
- Do słoiczka wlewamy ocet winny, dodajemy sól, pieprz i musztardę. Zakręcamy i mieszamy, aż sól się rozpuści. Następnie dodajemy oliwę i intensywnie mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Odstawiamy sos do lodówki.
- Polędwiczkę smarujemy olejem, posypujemy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie i grillujemy mięso około 5 minut z każdej strony. Zdejmujemy polędwiczkę z patelni i pozwalamy jej "odpocząć" przez około 10 minut. W tym czasie przygotujemy warzywa.
- Na talerz na którym będziemy serwować sałatkę, układamy pokrojone warzywa: sałatę lodową, pomidora, ogórka, paprykę, czerwoną cebulę i suszone pomidory. Na wierzch układamy ser i pokrojoną polędwiczkę. Polewamy sosem i posypujemy prażonymi ziarenkami. Smacznego! Propozycja podania: grillowana bagietka
Notatki
Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni.
Bagietkę kroimy na kromki, skrapiamy oliwą i grillujemy na patelni.