Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i pomidorów

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 30 min.

Sałatka z fasolką szparagową to świetny pomysł na zdrowy lunch.

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje
  • Sos

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Ziemniaki gotujemy w mundurka i po ostudzeniu kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu obieramy i kroimy na połówki. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, ma być al dente. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki.
  • Przygotowujemy sos jogurtowo-majonezowy. Jogurt mieszamy z majonezem i musztardą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane listki mięty, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
  • Przygotowujemy naczynie w którym będziemy serować sałatkę i układamy w nim fasolkę szparagową, pokrojone na plasterki ziemniaki, połówki jajek, pomidorki koktajlowe. Sałatkę dekorujemy jadalnymi kwiatami i listkami mięty, oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Sałatkę podajemy z przygotowanym wcześniej sosem jogurtowo-majonezowy. Smacznego!

Dodaj komentarz