Sałatka z bobem, boczniakami i kiełbasą chorizo

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Smaczna, letnia sałatka z bobem, kiełbaską chorizo i boczniakami. Sałatka z charakterem, pełna smaku, aromatu i lekko pikantna.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • W rondelku gotujemy osoloną wodę, wrzucamy bób i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy, płuczemy pod zimną wodą i obieramy ze skórki. Chorizo obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Czosnek drobno siekamy.
  • Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy chorizo i smażymy, aż kiełbasa się lekko wytopi. Dodajemy czosnek i bób oraz boczniaki porozrywane na mniejsze kawałki. Wszystko smażymy przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zalewamy octem oraz doprawić solą i pieprzem, mieszamy. Dusimy na małym ogniu jeszcze przez chwilę.
  • Na talerzach układamy roszponkę i czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie plasterki. Następnie wykładamy zawartość patelni: chorizo z bobem i boczniakami. Sałatkę polewamy powstałym sosem po chorizo z octem balsamicznym. Podajemy od razy jeszcze ciepłą z pieczywem. Smacznego!

Dodaj komentarz